Auxília València és una de les delegacions de l'Associació Auxília, entitat nacional amb delegacions a Madrid, Barcelona, Sevilla, Múrcia, Monforte de Lemos, Lugo i Zamora.

Ayúdanos con esta encuesta

Es muy importante para nosotros conocer tu opinión. Es por ello que estamos organizando esta campaña para la participación ciudadana.

Muchas gracias por tu apoyo.

Nuestra historia

AUXILIA va nàixer a Espanya l'any 1952, heretant l'esperit de *AUXILIA França, creada en 1926. També va succeir així a Bèlgica en 1935, a Itàlia en 1950 i a Suïssa en 1984.

En 1952, a Barcelona, Pierre *Deffontaines va rebre en l'Institut Francés una carta de José Navarro, intern a la Ciutat Sanitària de *Terrasa. Patia tuberculosi i desitjava aprendre francés de manera gratuïta, ja que no disposava de mitjans per a pagar l'ensenyament.

No sols van atendre aquesta demanda, sinó que la van fer extensiva a les persones malaltes d'altres hospitals que volgueren rebre ensenyament gratuït per correu. Per a això, van buscar persones que col·laboraren voluntàriament, aportant els seus coneixements i dedicant part del seu temps. Així naix AUXILIA a Espanya, dedicant en un inici la seua activitat a l'Ensenyament per correu.

Es té constància que al març de 1972 Mdame. Deffontaines va visitar la llavors “zona de Llevant i Balears”, on va contactar amb gent a València que ja portava treballant en classes per correu des de finals de l'any anterior, encarregant a Antonio Aranda l'organització de l'equip de València com a primer Coordinador Local.

Així doncs, el curs 71/72 marcaria el començament de les activitats de l'associació a València. Des de llavors fins hui, diverses etapes han marcat la labor de AUXILIA VALÈNCIA.

Hui dia AUXILIA treballa amb persones adultes amb diversitat funcional amb alt grau de dependència i ofereix, a més, assessorament i suport als seus familiars. A través de programes que fomenten l'autonomia es persegueix la plena inclusió en la Societat de les persones beneficiàries, en la mesura i al ritme en què cadascuna pot i desitja.

¿Vols col·laborar amb nosaltres?

La teva ajuda és molt important. Pots contribuir de moltes maneres

per a que AUXILIA continue amb la seva labor

Termes i condicions

Avís Legal

Política de privacitat

Política de cookies

Associació Auxilia Valencia

C. de la Pilota Valenciana, 2, 46018 Valencia

Tel. 963 82 44 49

valencia@auxilia.es