Dona i diversitat funcional

A una gran part de les dones ens agradaria tindre una vida plena, no dependre de ningú, tindre un treball, una família i aconseguir la felicitat. Per a les dones amb diversitat funcional no hauria de ser un somni impossible d'aconseguir.

El canvi cap a la vida independent és un element complex per a totes les persones que ens ajuda a evolucionar i prosperar com a éssers humans.

En el cas de les dones joves amb diversitat funcional té una major rellevància, no tant per les seues limitacions com per les barreres que troben en aquesta etapa.

En molts casos és necessari fomentar l'autodeterminació i desenvolupar programes d'autonomia personal i vida independent perquè les dones amb diversitat puguen gestionar les seues pròpies vides i fer front als tabús que se'ls imposa des del seu naixement, com per exemple, la negació del dret a la maternitat o a gaudir d'una vida sexual sana i lliure.

Buscar una vida independent és, per tant, una aventura que no sempre acaba de la forma desitjada.

Parlem de dones amb necessitats específiques i que necessiten de suports, però sobretot d'uns recursos que desgraciadament o són escassos o no arriben mai. Parlem de barreres socials però, sobretot, de barreres mentals. 

Escrit per: María Rosario Ruiz Luque (voluntària de AUXILIA)

Termes i condicions

Avís Legal

Política de privacitat

Política de cookies

Associació Auxilia Valencia

C. de la Pilota Valenciana, 2, 46018 Valencia

Tel. 963 82 44 49

valencia@auxilia.es

Xarxes socials

© Copyright 2022  Auxilia Valencia | Todos los derechos reservados